kern Willebroek

Voorzitter: 

An Brusselmans
plazarama@seniorplaza.be
03/860.70.35

LOCATIE

Seniorplaza  (polyvalente zaal Plazarama)
Overwinningsstraat 133-135
2830  Willebroek
> Op de kaart
 

PROGRAMMA

Locatie:

Afgelopen activiteiten

Eenzaamheid bij ouderen

15 nov 2018 14:30
Lezing
Dr. Emily Verté
VUB & UGent

Hoewel eenzaamheid niet alleen bij ouderen voorkomt en ouderdom niet gelijk staat aan eenzaam zijn, is het thema van eenzaamheid wel een uitdaging die in een vergrijzende samenleving om maatregelen vraagt. Toch bestaat er geen zaligmakende methode om ‘de’ eenzaamheid bij ‘de’ ouderen aan te pakken. Een antwoord kan dan ook enkel geboden worden via afstemming op de individuele noden en behoeften. Hoe dit concreet in zijn werk gaat, kom je te weten tijdens deze uiteenzetting. 

Wat doet stress met ons lichaam?

21 jan 2019 19:30
Lezing
Els Clays
UGent

In deze lezing zal het concept stress gekaderd worden binnen de wetenschappelijke disciplines van de biologie en sociologie. We tonen aan welke verschillende vormen van stress in de hedendaagse samenleving een invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid, en op welke rechtstreekse en onrechtstreekse manieren dit precies gebeurt.

Leren leven met rimpels? Huidveroudering en huidverzorging

21 feb 2019 14:00
Lezing
Prof. dr. Vera Rogiers
VUB

Rimpels krijgen we terwijl we verouderen. Er zijn echter verschillende factoren die dit natuurlijk proces beinvloeden, zowel in positieve als negatieve zin. In deze presentatie worden een aantal mythes doorprikt in verband met het verminderen van rimpels en het gebruik van cosmetische producten. Verder worden belangrijke invloeden zoals genetische achtergrond en zonneblootstelling meer in detail besproken en wordt er praktisch gekeken naar wat we kunnen doen in ons dagelijkse leven.

SFEERFOTO'S