kern Westkust (Koksijde)

Voorzitter: 

dhr. Marc Mortier
T 058 52 48 66
GSM 0475 972 198

LOCATIE

Vanaf 18/2/2016 gaan onze activiteiten door op onze nieuwe locatie:

Vrijzinnig Huis Koksijde
Galloperstraat 48
Koksijde

> Op de kaart

 

PROGRAMMA

Locatie:

Interdisciplinair denken: de robot in dienst van de mens

18 apr 2019 14:30
Lezing
Marc Mortier

De dag van vandaag beperken robots zich niet meer tot assemblagetaken in fabrieken. Meer en meer dringen ze onze huiskamer binnen, denk bvb. aan de stofzuigerrobot. De toekomstige robots gaan ons niet alleen assisteren in onze huishoudelijke taken, maar ze zullen ons ook letterlijk ondersteunen om te revalideren na een ongeval of operatie, denk bvb. aan intelligente protheses.

Afgelopen activiteiten

In naam van God

15 nov 2018 14:30
Lezing
Prof. dr. Dirk Verhofstadt
UGent

Dirk Verhofstadt gaat op zoek naar de bronnen van het theoterrorisme. Moorden in naam van God kwamen in de loop van de geschiedenis regelmatig voor. Vandaag vormen ze de legitimatie voor dagelijkse aanslagen op anders- en ongelovigen en vormen religieus geïnspireerde moorden een bedreiging voor de liberale democratie en de open samenleving. 

 

Belgisch energiebeleid: hoe maken we een duurzame transitie?

14 feb 2019 14:30
Lezing
Dr. Julien Blondeau
Department of Mechanical Engineering Combustion and Robust optimization (BURN) Thermo and Fluid dynamics (FLOW) Brussels Faculty of Engineering (BRUFACE) en VUB

Technisch is (bijna) alles mogelijk om van fossiele energiebronnen over te stappen naar zonne-energie, geothermische energie, windenergie, enz. Maar willen we dat wel? En wat zijn de voorwaarden voor een geslaagd en duurzaam energiebeleid?
Een lezing door dr. Julien Blondeau, assistent professor departement Mechanical Engineering aan de VUB. 

SFEERFOTO'S