Kern Hasselt

Voorzitter: 

Gaétan Van Russelt

Contactpersoon: 

Jana Peeters

Locatie:

Afgelopen activiteiten

Cactus: Stand-up comedy therapie over verbinding tussen mensen

11 mei 2019 20:00
Evenement
Eward Verschaeren
Psycholoog, woordengoochelaar, emotietovenaar
Stefaan Van den Putte
Pianist

Een theatervoorstelling over hoe mensen in het leven staan en met elkaar omgaan; een pianist en een psycholoog ontmoeten elkaar. Cactus is een verhaal over relaties, liefde, vriendschap en persoonlijke ontwikkeling. De toeschouwer wordt uitgenodigd in de spiegel te kijken.

Eeuwenoude verhalen: een heidewandeling in Maasmechelen

14 sep 2019 10:00
Bezoek met uiteenzetting

Mythen en volksvertellingen uit het Nationaal Park Hoge Kempen. Met een berkenbezem kan je heksen ontmaskeren, jeneverbessen werden gebruikt als ontsmettingsmiddel, de heide was van de gemeenschap, … Een Ranger vertelt je tijdens deze wandeling mythische verhalen en leert je over oude gebruiken. Ben je geboeid door mythen, sagen en leuke verhalen, dan is deze activiteit zeker een aanrader.

Activiteit i.s.m. UPV Maasmechelen.

Elchardus in de gevangenis. Opname: wel en wee van de toekomst van de Islam naar België

26 sep 2019 11:45
Lezing
Prof. Dr. em. Mark Elchardus
VUB

Socioloog Mark Elchardus is een van de meest gelezen - en vermoedelijk ook meest omstreden- columnisten van De Morgen. Eigenzinnig schopt hij tegen heilige huisjes aan, roeit hij tegen stromen in en surft hij mee op andere golven. Hetwordt hem niet altijd in dank afagenomen door anderdenkenden en vaak ook doorcollega-sociologen. Een té interessante figuur omhem niet aan het woord te laten! In bijzonder kader van de oude gevangenis van Hasselt heeft hij het overhet wel enwee van de komst van de Islam naar België en krijg jij eengelegenheid om vragen te stellen.

Locatie: Oude Gevangenis UHasselt - auditorium 2, Martelarenlaan 41, Hasselt
Deelnameprijs: €10/€8 voor studenten en leden UPV - OSB (inclusief een drankje)
Meer info en inschrijven: info@osb.be

Rouw bij volwassenen

25 okt 2019 19:30
Lezing
Prof. dr. em. Manu Keirse
Rouwexpert

Manu Keirse is Vlaanderens rouwspecialist bij uitstek. Tijdens deze boeiende maar vooral ook nuttige lezing toont hij aan de hand vana herkenbare voorbeelden aan dat rouwen niet gelijkstaaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Hij gaat ook in op andere vormen van verlies dan die door de dood en besteedt aandacht aan andere verliessituaties die vaak onderbelicht blijven.zoals verlies van je gezondheid, je werk, je toekomstperspectieven. Meet talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is zijn uiteenzetting een must voor iedereen de met verlies geconfronteerd wordt. En worden we dat niet allemaal?

 

SFEERFOTO'S