Kern Hasselt

Voorzitter: 

Gaétan Van Russelt

Contactpersoon: 

Jana Peeters

Locatie:

Afgelopen activiteiten

Cactus: Stand-up comedy therapie over verbinding tussen mensen

11 mei 2019 20:00
Evenement
Eward Verschaeren
Psycholoog, woordengoochelaar, emotietovenaar
Stefaan Van den Putte
Pianist

Een theatervoorstelling over hoe mensen in het leven staan en met elkaar omgaan; een pianist en een psycholoog ontmoeten elkaar. Cactus is een verhaal over relaties, liefde, vriendschap en persoonlijke ontwikkeling. De toeschouwer wordt uitgenodigd in de spiegel te kijken.

Eeuwenoude verhalen: een heidewandeling in Maasmechelen

14 sep 2019 10:00
Bezoek met uiteenzetting

Mythen en volksvertellingen uit het Nationaal Park Hoge Kempen. Met een berkenbezem kan je heksen ontmaskeren, jeneverbessen werden gebruikt als ontsmettingsmiddel, de heide was van de gemeenschap, … Een Ranger vertelt je tijdens deze wandeling mythische verhalen en leert je over oude gebruiken. Ben je geboeid door mythen, sagen en leuke verhalen, dan is deze activiteit zeker een aanrader.

Activiteit i.s.m. UPV Maasmechelen.

Elchardus in de gevangenis. Opname: wel en wee van de toekomst van de Islam naar België

26 sep 2019 11:45
Lezing
Prof. Dr. em. Mark Elchardus
VUB

Socioloog Mark Elchardus is een van de meest gelezen - en vermoedelijk ook meest omstreden- columnisten van De Morgen. Eigenzinnig schopt hij tegen heilige huisjes aan, roeit hij tegen stromen in en surft hij mee op andere golven. Hetwordt hem niet altijd in dank afagenomen door anderdenkenden en vaak ook doorcollega-sociologen. Een té interessante figuur omhem niet aan het woord te laten! In bijzonder kader van de oude gevangenis van Hasselt heeft hij het overhet wel enwee van de komst van de Islam naar België en krijg jij eengelegenheid om vragen te stellen.

Locatie: Oude Gevangenis UHasselt - auditorium 2, Martelarenlaan 41, Hasselt
Deelnameprijs: €10/€8 voor studenten en leden UPV - OSB (inclusief een drankje)
Meer info en inschrijven: info@osb.be

Rouw bij volwassenen

25 okt 2019 19:30
Lezing
Prof. dr. em. Manu Keirse
Rouwexpert

Manu Keirse is Vlaanderens rouwspecialist bij uitstek. Tijdens deze boeiende maar vooral ook nuttige lezing toont hij aan de hand vana herkenbare voorbeelden aan dat rouwen niet gelijkstaaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Hij gaat ook in op andere vormen van verlies dan die door de dood en besteedt aandacht aan andere verliessituaties die vaak onderbelicht blijven.zoals verlies van je gezondheid, je werk, je toekomstperspectieven. Meet talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is zijn uiteenzetting een must voor iedereen de met verlies geconfronteerd wordt. En worden we dat niet allemaal?

 

Het Paul De Knop Fonds voor immunotherapie

21 mrt 2020 19:30
Lezing
Geannuleerd
Prof. dr. Paul De Knop
oud-rector VUB

Kort na de beëindiging van zijn mandaat als rector van de Vrije Universiteit Brussel kreeg prof. Paul De Knop de diagnose dat (uitgezaaide) melanoomkanker werd vastgesteld; dit is nog steeds één van de meest agressieve vormen van kanker. Tijdens zijn behandeling in het UZ Brussel kwam hij in contact met Prof. Bart Neyns en zijn onderzoeksteam. Zijn experimentele behandeling, nl. de immunotherapie, levert reeds hele mooie resultaten maar vergt nog meer onderzoek om meer mensen, sneller en betaalbaar uit hun penibele toestand te helpen. Luister op zaterdag 21 maart naar een persoonlijke getuigenis van voormalig rector van de VUB, Paul De Knop.

Erfrecht en nalatenschap

26 okt 2020 19:30
Geannuleerd
Prof. Hélène Casman
VUB

Iedereen die 16 jaar of ouder is en gezond van geest is, kan een testament maken. Door de recentste veranderingen in het erfrecht – waarvoor prof. Hélène Casman (VUB) overigens in belangrijke mate het pad effende – is meer ruimte ontstaan om zelf te bepalen wat naar wie gaat. Toch zijn er nog altijd wettelijke bepalingen waarmee je rekening moet houden bij het opmaken van een testament. Erfrechtspecialist prof. Casman geeft aan de hand van voorbeelden uit de praktijk een overzicht van wat kan en niet kan, wat je beter wel en niet vastlegt en gaat in op je vragen.
I.s.m. huisvandeMens Hasselt.

SFEERFOTO'S