kern Denderstreek

Voorzitter: 

Dhr. Jhony Van Steen | T 0475 25 11 25

LOCATIE
Stadhuis van Aalst
Grote Markt 3, 9300 Aalst
Op de kaart

Activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld. Inschrijven verplicht, telefonisch of via e-mail  jhony.vsteen@skynet.be

Locatie:

Afgelopen activiteiten

Info- en debatavond: achter de schermen van de cel Vermiste Personen

19 nov 2018 19:00
Lezing
Alain Remue
Diensthoofd van de cel Vermiste Personen van de federale politie

Alain Remue geeft al meer dan 20 jaar een gezicht en een stem aan het werk van de Cel Vermiste Personen, die ingeschakeld wordt bij onrustwekkende verdwijningen en identificatie van vermiste personen. Aan de hand van praktische voorbeelden uit enkele dossiers laat Alain Remue het publiek kennis maken met hoe een onderzoek echt wordt opgestart, hoe zo'n onderzoek verloopt. Welke middelen zet het team in? Welk vervolg krijgt zo'n onderzoek?
Natuurlijk is er ruimte voor vragen én krijg je enkele tips over hoe te handelen als je zelf met een verdwijning wordt geconfronteerd.

Info- en debatavond: kanker genezen door immunotherapie?

12 feb 2019 19:00
Debat
Prof. dr. Paul De Knop
ere-rector VUB en kankerpatiënt
Dr. Julia Katharina Schwarze
UZ Brussel, expert immunotherapie

Gratis info- en debatavond over immunotherapie tegen kanker in de feestzaal van het Aalsters stadhuis. Gastsprekers zijn Paul De Knop (die tegen kanker vecht en zo de behandeling met immunotherapie kent) en dr. Schwarze, die de wetenschappelijke kant van de zaak kan toelichten en er vragen over beantwoorden. 

De zin en onzin van antidepressiva

18 nov 2019 20:00
Lezing
Prof. Dr. Matthias Desmet
UGent - Faculty of Psychology and Educational Sciences

Antidepressiva worden vaak naar voor geschoven als een wetenschappelijk onderbouwd middel tegen depressie (en andere psychische problemen). Experts wijzen er nochtans op dat de wetenschappelijke basis ervan eerder problematisch is. Sommige meta-analyses besluiten dat antidepressiva niet of nauwelijks effectiever zijn dan placebo’s, de veronderstelde biochemische mechanismen van hun werkzaamheid blijken nauwelijks wetenschappelijk aangetoond en sommige studies suggereren zelfs een verhoogd risico op suïcide bij het gebruik ervan. Deze lezing zal ingaan op de vraag wat wetenschappelijk onderzoek ons nu al dan niet toelaat om te besluiten omtrent de werkzaamheid van antidepressiva.

Locatie: Stadhuis - Grote Markt , Aalst
Gratis deelname
Info en inschrijven: Jhony.vsteen@skynet.be

De rol van kernenergie in de energietransitieperiode

01 apr 2020 19:30
Lezing
Geannuleerd
Peter Moens
directeur kerncentrales Doel

Vergeten - zeg niet te snel het geheugen

17 nov 2020 19:00
Geannuleerd
Prof. dr. Christel Geerts
VUB

Dé lezing voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn geheugen en zich ergert aan zijn eigen wanhopige zoektochten naar sleutels, gsm,... Vanuit het departement Gerontologie worden aan ouderen geheugencursussen tegen het alledaags vergeten aangeboden. Gerontologe prof. Christel Geerts (VUB) legt uit hoe dergelijke trainingen worden aangeboden hoe we door gedragsaanpassingen en geheugentechnieken de werking ervan kunnen beïnvloeden en verbeteren.
I.s.m. HV Aalst, Maatschappij en Vooruitgang, Stad Aalst.

SFEERFOTO'S