Van de toren naar de straat met konekt.brussels

Vanaf het academiejaar 2017-2018 lanceren de VUB en ULB een nieuw concept: konekt.brussels.

Voor beide universiteiten een thuismatch op verplaatsing: onze studenten trekken voor hun colleges het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in.

Hoe we omgaan met kennis en studeren moet helemaal herdacht worden.

De voorbije jaren hebben de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en l’Université Libre de Bruxelles (ULB) een sterke band opgebouwd met Brussel op de raakvlakken tussen onderwijs, onderzoek, maatschappij en kunst. In het academiejaar 2017-2018 willen ze dit verder uitbouwen. Voortaan spelen de VUB en ULB op verplaatsing in hun eigen stad, onder het gloednieuwe concept: konekt.brussels, met onder meer een eigen Brussels City Campus, nauwere samenwerking met diverse culturele instellingen en een pop-up university week.

Meer info

Sinds enkele seizoenen trekt ook UPV met haar wetenschappelijke inzichten naar de stad en haar inwoners. We zijn blij dat deze nieuwe beweging nu ook door de VUB erkend en aangemoedigd wordt en hoe! Proficiat VUB, ULB en BOZAR met deze vliegende en geëngageerde start!