Foto EXPO VUB te Vilvoorde | Opening op 9/3

Gepakt door de vrijheid … en de fotograaf
De Vrije Universiteit Brussel (1989-1996) en de schenking van Hilde Braet, fotograaf en cultuurwetenschapper

Van 9 maart tot 22 maart in VOC R. Moucheron, Vilvoorde

maandag tot vrijdag van 14:00 tot 16:30
Opening op 9 maart om 19:00

Fotografe Hilde Braet voerde van 1989 tot 1996 heel wat opdrachten uit voor de VUB. Haar werk leverde iconische beelden op van de Universiteit en het leven op de campussen. Begin 2017 schonk zij CAVA enkele duizenden foto’s en negatieven en verleende zij CAVA daarbij een exclusieve licentie op deze fotoreportages.

Met de tentoonstelling willen de fotografe en CAVA het belang van het schenken van archieven in de verf zetten. Als privé-personen archieven schenken, worden die toegankelijk voor een breed publiek. Het levert vaak een onverwachte kijk op, die leidt tot nieuwe inzichten in onze complexe maatschappij.

Hilde Braet en Frank Scheelings, coördinator van CAVA, selecteerden 34 foto’s. Deze tonen op een sfeervolle en vaak intrigerende manier hoe professoren in vrijheid onderzoek deden en studenten diezelfde vrijheid proefden tijdens hun studentenjaren. Daarnaast herkent de toeschouwer een aantal bekende figuren, wat de tentoonstelling heel toegankelijk maakt.

(Vrijzinnige) organisaties die de tentoonstelling willen uitlenen kunnen contact opnemen met CAVA via 02/629 24 34 of info@cavavub.be