Fakkeltocht te Antwerpen op do 21 december

steunt Diesterweg's Hulpkas voor Behoeftige Schoolkinderen

Donderdag 21 december
19 uur, Gedempte Zuiderdokken

Begunstigde Music for Life campagne Diesterweg’s Hulpkas wil gelijke onderwijskansen bieden aan behoeftige kinderen, jongeren en volwassenen in het Antwerps stedelijk onderwijs. Wie door familiale omstandigheden of tijdelijke pech het geld niet heeft voor de broodnodige schoolkosten kan rekenen op financiële steun. De vzw werkt met vrijwilligers, belangeloos, discreet, anoniem en heeft de directie van de school als rechtstreeks aanspreekpunt.

Traject
Vertrek om 19 uur op de Gedempte Zuiderdokken ter hoogte van De Burburestraat. We wandelen over de Vlaamse Kaai via De Kloosterstraat met de talrijke handels in brocante en curiosa en de autovrije Hoogstraat naar de Groenplaats, die op dat moment met kerstkraampjes en een schaatsbaan in een stemmige wintersfeer baadt. De terugweg gaat via de Suikerrui, de verhoogde promenade naar het Zuiderterras en de Scheldekaaien terug naar de Vlaamse Kaai. In totaal zijn we iets meer dan een uur onderweg (ongeveer 4 km). (traject onder voorbehoud goedkeuring stadsdiensten)

Animatie
Vanaf 18u15 tot vertrek fakkeltocht: spectaculaire Japanse drum performance in vertrekzone door ‘Gin no Piyoko’ taikospelers, met taiko initiaties voor het goede doel. Stadsfanfare ’t Akkoord stapt mee op aan de kop van de fakkeltocht.

Afsluitend kippenvelmoment: het ‘Armoe-lied’ m.m.v. Zangkoor De Ram, met instemming van de auteur Helmut Lotti, die dit lied creëerde en zong voor het Kinderarmoedefonds. Na de fakkeltocht worden alle deelnemers getrakteerd op een glühwein of warme chocomelk in vrijzinnig trefpunt 'Out of a Box'.

Aanmelden vanaf 18 uur in Out of a Box, De Burburestraat 11, 2000 Antwerpen
Afhalen fakkels/lampionnen aan stand Gedempte Zuiderdokken tot 18u50.

Deelnameprijzen
Voorinschrijving (tot 15 dec): €10 €6 studenten, scholieren, 65+, uitkeringsgerechtigden €1 mensen die inschrijven via een kansarmoedevereniging Gratis lampion: kinderen -12 vergezeld van deelnemende volwassene Alle dag inschrijvingen: €13 (zolang de voorraad fakkels strekt)

Initiatiefnemers
HuisvandeMens Antwerpen en HVV Provincie Antwerpen. In samenwerking met HVV Vrijzinnig Antwerpen, Vrijzinnige Dienst UA Antwerpen en Vrijzinnig Antwerps Trefpunt ‘Out of a Box’. Partners Alle lidverenigingen van deMens.nu alsook pluralistische humanistische verenigingen die het gekozen goede doel een warm hart toedragen zijn van harte welkom om met hun achterban mee te stappen in de fakkeltocht.

Met de steun van District Antwerpen, SAVAL fire safety group

Kun je niet mee opstappen maar wil je ons goed doel steunen? Alle giften zijn welkom op rek. nr BE98 0017 2195 3393 van HVV vzw met vermelding 'Gift Diesterweg's Hulpkas'

Meer informatie nodig?
Mail naar antwerpen@h-vv.be of bel eva van tulden (HVV) op 03 233 70 32