20/2, BIB Leuven: Lezing over het Energiepact

TUSSEN DE SOEP EN DE FEITEN*

Het energiepact, een energiebeleid voor de toekomst?
Mathias Bienstman, beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu

Het energiepact zorgt momenteel voor politieke hoogspanning. De federale regering wankelde door de onenigheid over de kernuitstap. Wat is de inzet van het energiepact? Waarom is het zo moeilijk om de kerncentrales te sluiten? En hoe ziet een toekomstgericht energiebeleid eruit? Op die drie vragen antwoordt Mathias Bienstman, beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu en auteur van het pas verschenen boek "Op eigen kracht: de bevrijding van gas, olie en kernenergie". Hij gaat in op de belangen die spelen in de energiesector en de structurele trends die onze toekomst vorm geven.

 

Tussen de soep en de feiten: korte actualiteitslezingen, telkens op dinsdagmiddag!
Bij een bord dagverse soep en je meegebrachte boterhammen maken we een beschouwing bij een actueel feit. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. Hierbij gaan we dieper dan vluchtige, oppervlakkige headlines die vandaag de norm zijn in vele hedendaagse media. We nemen een klein uur de tijd. Vragen stellen is uiteraard mogelijk.

Praktisch
Gratis en open voor iedereen De toegang is gratis. Je hoeft niet vooraf in te schrijven.
Woon of werk je in Leuven? Ben je student? Iedereen is welkom. We verwachten je om 12u15 en we ronden af rond 13u. Intussen kan je je eigen lunch verorberen, lekker warme soep krijg je ter plaatse. Beetje later aanpikken? Beetje vroeger weg moeten? Geen probleem. De zaal is zo opgesteld dat je discreet kan aanpikken of wegglippen. Een actueel thema, een expert en warme soep Dat is wat het organiserende netwerk jullie aanbiedt. Geniet ervan!

Programma
Volgende data: di 20 maart |di 17 april |di 15 mei | di 19 juni

Meer info
Zie website of Facebook