Wiels: architectuur en expo Rita McrBride

MUSEA DELUXE
Uitstap

Foto: ©KristienDaem

Als een van de meest toonaangevende instellingen voor hedendaagse kunst in Europa, en zonder een permanente collectie, presenteert WIELS tijdelijke tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars, zowel opkomende talenten als meer gevestigde waarden. WIELS is een plek van creatie en dialoog, waar kunst en architectuur de basis vormen voor een uiteenzetting met actuele vraagstukken, zowel in het tentoonstellingsprogramma als in de animatie en de aanvullende activiteiten. Sinds de opening in 2007 in de gerestaureerde voormalige brouwzaal uit 1930 van de hand van architect Adrien Blomme, is het centrum voor hedendaagse kunst van de Europese hoofdstad een feit. Deze rondleiding concentreert zich op de restauratie en renovatie van het gebouw en geeft toegang tot het panoramisch dakterras met een onovertroffen zicht op Brussel.

Tijdens de middag kan je je eigen lunchpakket nuttigen of kan je in de mooie hal (foto) ook genieten van de wereldse keuken van Kamilou.

In de namiddag maken we kennis met het nieuwste werk van de Amerikaanse beeldhouwster en installatiekunstenaar Rita McBride. Haar werk varieert van architecturale sculpturen tot onconventionele publicaties en is beïnvloed door industrieel design, modernistische en minimalistische beeldhouwwerken. Sinds het midden van de jaren 80 focust haar werk op elementen van het hedendaagse stedelijke landschap. Ze neemt die uit hun context door te spelen met hun schaal, hun materiaal en hun connectie met hun omgeving. Zo herinterpreteerde ze parkings, tribunes, kanalen, verluchtingssystemen, watertorens en luifels, en gaf ze een metaforisch karakter. Ze gebruikt uiteenlopende materialen gaande van marmer tot brons, in een poging om de tegenstellingen te illustreren tussen massaproductie en vakmanschap, tussen hoge en lage cultuur.

NL Gids
WIELS

Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel

Op de kaart