Wetenschapskaravaan II: Kenniscentrum Urban Coaching & Education, EhB

nj 17 27
Wetenschapskaravaan najaar 2017
Bezoek met uiteenzetting

Het onderzoek van Kenniscentrum Urban Coaching & Education focust zich op het cultuursensitief en responsief handelen van de educatieve professional. De onderzoekers gaan na hoe educatieve professionals omgaan met cultuurverschillen en geven tips hoe de basishouding te versterken, om te gaan met de grootstedelijke uitdagingen en anderzijds de grootstedelijke troeven aan te wenden om hun professioneel handelen vorm te geven.

De verschillende onderzoeksprojecten zijn er nauw met elkaar verbonden en verdiepen zich tegelijk binnen één specifiek domein van de grootstedelijke educatieve context, nl.

Meertaligheid als troef!
Zijn in tijden van worden: cultureel bewustzijn op weg naar de ander
Inzetten op cultuurcompetente, grootstedelijke educatieve professionals
Vreedzame conflicthantering
Sportcultuur: sportief & cultuursensitief met de SportCultScan
Creatieve blik op Brussel (BRIL.brussels)
Democratische Dialoog
.

Ontmoet het onderzoeksteam op een inspirerende plek in Brussel en maak kennis met hun werking via een aantal workshops. We gaan met enkele concrete casussen aan de slag en lichten de bijdrage van het onderzoek binnen de brede educatieve context toe.

Wijziging locatie
Kaat Verhaeghe, Bert Wastijn, Anouk Vanherf, Safa Göregen, Eef Cornelissen, Arzu Yentür, Griet Deknopper, Veerle Van Raemdonck
Onderzoekers

Huis van Culturen Molenbeek