Théâtre National: Ceux que j'ai rencontrés, ne m'ont peut-être pas vu

wo 14 dec 2016 19:00
Brusselse Cultuurhuizen
Evenement

De Nimis Groupe neemt al drie jaar lang de Europese migratiepolitiek onder de loep, en leest er stilaan tussen de lijnen door de wetten van een migratiemarkt die de slachtoffers duur betalen. Wat gebeurt er precies tijdens de ultieme reis naar Europa, in de onthaal- of detentiecentra aan de grenzen van de Unie, tijdens een verhoor voor een asielaanvraag?

Met veel humor en lichtvoetigheid vertelt de Nimis Groupe, in samenwerking met asielzoekers, absurde maar waargebeurde feiten.
Ondertussen blijft Europa de duizenden doden ontkennen die in steeds grotere getale aanspoelen op de Italiaanse, Spaanse en Griekse stranden. In welke mate zijn het Europese beleid en de controle van de “migratiestromen” belangrijke economische uitdagingen geworden?

Een nabespreking is voorzien in het Frans.

(foto:  Véronique Vercheval)

NIMIS groupe
in het kader van Tournee General

Théâtre National
Boulevard Emile Jacqmainlaan 111-115

Hoe te bereiken

Lid UPV: 15 euro*

-26j: 10 euro

Werkzoekenden, studenten: 15 euro*

Personeel en alumni Vrije Universiteit Brussel, VKP VUB-EhB-UZ: 15 euro*

Anderen: 18 euro

Maximum aantal deelnemers: 15

OPGELET: inschrijven voor 7/11!