Tandarts, van de markt tot aan de universiteit... Geschiedenis en heden van de tandheelkunde

04 dec 2017 14:00
nj17 dr08
Dokter, mag ik u wat vragen? (najaar 2017)

De tandarts, een beroep dat zich door de tijden heen een weg heeft gezocht naar de onafhankelijkheid. Tanden en mondgezondheid zijn belangrijk. Als start van ons spijsverteringstelsel hebben onze tanden, door hun kauwfunctie, een belangrijke functie. Natuurlijk is er nog een ander aspect wat voor velen heel belangrijk is aan ons gebit, dat is de esthetiek. Van in de oudheid is men op zoek geweest naar methoden om de verloren tanden te vervangen door een kunstgebit.

Op de stroomversnelling waarin de medische wetenschappen zijn geëvolueerd sinds het einde van de tweede wereldoorlog, vaart ook de tandheelkunde mee.

Het doel van de namiddag is een beeld te schetsen van het verleden, maar vooral een pleidooi te houden voor het belang van de tandheelkundige zorg in het heden. Dit hoeft niet belerend te zijn, maar er zal getracht worden de
nieuwigheden kort te schetsen.

Mijnheer Frederick Hendrickx
Tandarts en Endodontoloog

Auditorium Kiekens - UZ Brussel

(niveau: -1 | route 1001 | Gebouw F)