The Student Refugee Program van de VUB

03 okt 2017 17:00
Refugee Talk ism BON Academy
Interactief

Bon Brussel is het Brussels onthaalbureau voor inburgering. Nieuwkomers, maar ook mensen van een andere origine die al langer in Brussel wonen, kunnen bij Bon terecht voor een gratis inburgeringsprogramma. De deelnemers krijgen individuele begeleiding en toekomstgerichte workshops rond werk, opleiding en participatie aan de samenleving. In het kader van Bon Academy nodigen Bon Brussel en UPV vzw de oprichter van het Student Refugee Program van de Vrije Universiteit van Brussel uit.

The Student Refugee Program of the VUB werd in 2015 opgestart. De Vrije Universiteit Brussel lanceerde een website waarmee erkende vluchtelingen zich kunnen inschrijven als student. Net als elke Belg krijgt een vluchteling daarmee dezelfde kans om te studeren. De VUB ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om zich in te zetten voor een duurzame en humane wereld.

Mohammad Salman kwam vijf jaar geleden uit Syrië naar België met een officieel scholarship. Bedoeling was een doctoraat in International Relations te behalen. Eenmaal terug in Syrië zou hij dan zijn carrière aan de universiteit waar hij al assistent-docent was, kunnen verderzetten. De oorlog in zijn thuisland wierp echter roet in het eten. Nu zoekt Mohammad voor de VUB, waar hij zijn doctoraat heeft behaald, vluchtelingen die hun universitaire opleiding willen verderzetten. De uiteenzetting zal plaatsvinden in het Engels en iedereen is welkom.

dr. Mohammed Salman
International Relations, Senior researcher at Department of Political Science and Policy Advisor, Vrije Universiteit Brussel

BON, Philippe de Champagnestraat, 23 1000 Brussel

Deelname is gratis