Rondleiding in het Museum voor grafcultuur

zo 25 okt 2020 14:00
Bloemen noch kransen – evoluties in graf- en uitvaartcultuur
Bezoek met uiteenzetting

6000 jaar begraven is het thema van het Museum voor Grafcultuur In Stein, nét over de grens in Nederland. Kern van de collectie is een graf dat zo’n 3.400 jaar voor onze tijdrekening werd gedolven en in 1963 bij opgravingen in Stein werd ontdekt. Daarin lagen verbrande beenderen op een vloer van grote keien uit de Maas. Naast dat graf - dat uniek is in Europa - zijn in het museum grafinventarissen te zien uit andere periodes: een oudere fase van de nieuwe steentijd, de late bronstijd, vroege ijzertijd, de Romeinse periode, de Merovingische periode en de vroege middeleeuwen. Alle graven en begrafenissen hebben eigen kenmerken en accenten, eigen aan de samenleving waarin ze ontstonden. Een boeiende reis naar een ver verleden!

UPV lid:
5
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
5
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:
8

Locatie: Museum voor grafcultuur - Hoppenkampstraat 14a – 6171 VP Stein (Nederland)