ROBOTICA (VUB)

do 14 apr 2016 19:00
Code: 
vj2016
Type: 
Lezing

Volgens een studie van de universiteit van Oxford zou 48 procent van huidige jobs vervangen kunnen worden door robots en computers in de komende decennia, een vloek. De uitdaging zal zijn de vloek om te zetten in een zegen om maatschappelijke uitdagingen zoals de verouderende bevolking, stijgende gezondheidskosten en terughalen van productie uit lageloonlanden om te zetten in nieuwe economische markten.

Technologie is een machtig instrument, en dus moeten we er verantwoordelijk mee omspringen. Het aanwenden van technologische innovatie voor meer welvaart, welzijn en vooruitgang moet ook gepaard gaan met aandacht voor ethische aspecten als privacy en veiligheid. Daarom pleit ik voor het opstellen van een inclusieve robotagenda.

Door het bevorderen van de complementariteit tussen robot en mens, onderwijs, ondernemerschap en mechanismen om iedereen van de welvaart gecreëerd door de robots te laten genieten, kunnen we van die vloek een zegen maken. Hopelijk laten robots ons dan zelfs toe om meer mens te zijn, en meer tijd te hebben voor onze belangrijkste taak: zorgen voor elkaar.

i.s.m. HVV, Oudstudentenbond VUB, Uitstraling Permanente Vorming, Vermeylenkring, Willemsfonds, De Maakbare Mens en Masereelfonds

INSCHRIJVEN
E info@osb.be
T: 02 644 64 60
gratis voor leden
5 euro voor niet-leden