Onderzoek in het departement van Chemical Engineering (CHIS)

18 okt 2017 14:00
Code: 
nj17 26
Reeks: 
Wetenschapskaravaan najaar 2017
Type: 
Bezoek met uiteenzetting

In het kader van de Wetenschapskaravaan nodigen Prof. dr. em. Henri Eisendrath en UPV vzw u uit voor een tocht langs innovatieve onderzoekscentra. Onze eerste halte is er dit keer één aan de microscopisch kleine, maar verbluffende wereld van het departement van Chemical Engineering van de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit van Brussel. 

CHIS ontwikkelt innovatieve oplossingen om de kloof tussen de moleculaire schaal en de micro- tot millimeterschaal in chemische processen te overbruggen. Die nieuwe tools en processen moeten ons voorbereiden op het green chemistry- tijdperk. De specialisatiedomeinen en toepassingen van het onderzoek in CHIS zijn uiteenlopend: efficiëntere ontleding van bloed- of urinestalen, analyse van benzine, controle van geneesmiddelen op onzuiverheden, het doorvoeren van chemische reacties en scheidingen op micro- of millimeterschaal met toepassingen in de fijnchemie-industrie en het ontwikkelen van energie-efficiëntere en CO2-armere alternatieven voor de klassieke thermische scheidingsprocessen.

Op opleidingsgebied organiseert het Departement van Chemical Engineering de traditionele chemische engineering én de master in de Ingenieurswetenschappen: Chemie en Materialen én de master in Bio-ingenieurswetenschappen. In de aangeboden cursussen wordt steevast het belang van wiskundige en fundamentele modellen benadrukt, om uiteindelijk tot een verbetering van chemische processen te komen.

 

 

Prof. dr. ir. Joeri Denayer en Prof. dr. ir. Gert Desmet
departement van Chemical Engineering van de faculteit Ingenieurswetenschappen, VUB

LOCATIE

VUB, Campus Etterbeek
Gebouw G
Pleinlaan 2
1050 Elsene

Bereikbaarheid (incl. campusplan)

DEELNAME

€ 1* (werkzoekenden, studenten, personeel & alumni VUB, VKP VUB-EhB-UZ)
€ 3*(UPV-leden)
€ 6 (anderen)

*op vertoon van ledenkaart, bewijs