Nieuwe financiële en monetaire bouwstenen?

02 mei 2017 18:00
Lessen uit de financiële crisis
INFO: Dit is de nieuwe datum, het uur wordt nog nader bepaald.

In 2008 krijgen we de eerste symptomen van een grote financiële crisis. In welke mate was deze crisis het gevolg van alsmaar toenemende liberalisering op wereldniveau? Gaat het te ver om in de nasleep van deze crisis ons financieel en monetair systeem in vraag te stellen? Zo pleiten sommige politici voor een kleinere eurozone, anderen pleiten dan weer voor meer convergentie.

Prof. dr. Koen Byttebier werpt in zijn laatste boek Nu het gouden kalf verdronken is. Van hebzucht naar altruïsme als hoeksteen voor een Nieuwe Monetaire Wereldorde een aantal ideëen op die tegenwicht kunnen bieden aan een doorgedreven neoliberale logica.

Geannuleerd
Prof. dr. Byttebier
Economisch Recht, VUB

UPV vzw