Muziekwandeling: klanken in het Brabants bos

21 mei 2017 14:00
Natura Zoniën VJ2017
Uitstap
Deze muzikale wandeling, die doorgaat op zondag 21 mei 2017 om 14u, voert de deelnemer door een prachtige beboste uithoek van Tervuren, langsheen ondermeer arboretumbomen, woon-en verblijfplaatsen van dieren en mooie landschappen.

Op een aantal informatieve stopplaatsen krijg je een korte en deskundige uitleg door een gediplomeerde gids en een stevige muzikale omkadering.

Het interactief aspect van deze wandeling is modern en leuk. Met onze zelfgemaakte (blaas)instrumenten benaderen we een aantal natuurtonen die kinderen, maar ook volwassenen, verleiden tot de schoonheid van de natuur.

Door de laagdrempeligheid van deze activiteit is er geen enkele muzikale voorkennis vereist maar wel een open luisterhouding.
De activiteit wordt afgesloten met een mini-concert.

Over NATURA Zoniën als vaste waarde in de natuurbeleving en –bescherming:
NATURA Zoniën is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de natuur in en rond het Zoniënwoud. Deze vereniging is ontstaan uit vrijwilligers die in 1981 raap- en overzetacties organiseerden in de Ringlaan en Vlaktedreef te Tervuren. Hoewel er nog steeds speciale aandacht gaat naar amfibieën, komt een brede waaier aan onderwerpen aan bod. In haar gevarieerde activiteitenkalender vinden we geleide wandelingen terug over vogels, vleermuizen en regelmatig natuurstudie- en werkkampen voor hoofdzakelijk jongeren. Sinds 1994 werkt de vereniging in het kader van de milieuconvenanten van het Vlaamse Gewest samen met de plaatselijke instanties om dringend problemen van een blijvende oplossing te voorzien.

Ronny Van Caenenberg
Natura Zoniën vzw