Moskou, een blik achter de muren van het Kremlin

wo 25 okt 2017 19:30
Code: 
nj17 22
Reeks: 
From Moscow to Manilla
Type: 
Lezing

Eerder dan in te zoomen op één aspect van Moskou stelt deze lezing ten doel om een multidimensionale blauwdruk te bieden van deze veelzijdige wereldstad. Militair machtsvertoon op het Rode Plein, kleurrijke orthodoxe kathedralen en futuristische wolkenkrabbers overschaduwen vaak de politieke en socio-economische uitdagingen zoals relatief eigendomsrecht, fileleed, energieverspilling, luchtverontreiniging, en afwateringsproblemen.
De lezing poogt deze muren weg te halen om alzo de dagelijkse realiteit in Moskou, als politiek en socio-economisch hart van de Russische Federatie, bloot te leggen. Wat betekent het om in deze miljoenenstad te wonen, welke uitdagingen brengt de grootstad met zich mee en welke oplossingen bieden de politieke machthebbers ?

Niels Smeets studeerde met grootste onderscheiding af als master in de Slavistiek en Oost-Europakunde (Russisch en Pools) aan de KU Leuven. Hij studeerde tijdens deze opleiding tevens aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg dankzij een Erasmus Mundus beurs van de Europese Commissie. Tegelijkertijd behaalde hij masterdiploma’s in de Vergelijkende en Internationale Politiek en het Management. Hij is als onderzoeks- en onderwijsassistent verbonden aan het Leuven International and European Studies (LINES) Instituut (KU Leuven). In het kader van een FP7 project van de Europese Commissie werkte hij de afgelopen jaren als visiting scholar aan verschillende onderzoeksinstituten te Moskou.

Niels Smeets
Onderzoeker LINES (Leuvense Internationale en Europese Studies), KU Leuven

LOCATIE

Café Muntpunt, Léopoldstraat 2, 1000 Brussel

Op de kaart

 

DEELNAME

Vrije toegang (in tegenstelling tot de prijsvermelding in brochure)
Inschrijven aanbevolen