Lobbytour door de Europese Wijk

za 20 okt 2018 16:30
nj18 18A
Europese Unie - i.s.m. The Institute for European Studies (VUB)
Bezoek met uiteenzetting

Door de Europese hoofdrol van onze hoofdstad is Brussel na Washington de stad met de meeste lobbyisten ter wereld. Maar hoe werkt dat gelobby precies, wie zijn die lobbyisten en wat bereiken ze?  De niet-gouvernementele organisatie Corporate Europe Observatory (CEO) doet al jaren onderzoek naar lobbypraktijken in de Europese Unie en probeert die zo transparant mogelijk te maken. Dat maakt hun onderzoekers de ideale gidsen voor een onthullende wandeling (90 minuten) door de Europese wijk, waarbij de lobby’s en hun werking zichtbaar worden en je een antwoord krijgt op al jouw kritische vragen rond lobbying in de EU.

Olivier Hoedeman
Corporate Europe Observatory
UPV lid:
2
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
1
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
1
Anderen:
5

!!Opgelet!! Het beginuur van de tour is op vraag van de gids veranderd: 16.30 (uur in onze brochure is niet correct)
Afspraak op de rotonde op het Schumanplein.