Lezing in het Fort van Breendonk: de herinnering aan WOI

di 06 nov 2018 19:30
Vrede

Wanneer vonden de eerste herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog plaats? Wie koesterde de herinnering aan de helden van die Grote Oorlog en wie probeerde zo snel mogelijk komaf te maken met huldes, monumenten en dies meer? Rob Troubleyn - expert met betrekking tot WOI - zocht het uit en deed verrassende ontdekkingen... Zijn boeiend relaas sluit naadloos aan op het thema van de tentoonstelling "Nooit meer oorlog herdenken", dat de vraag stelt naar het nut van het blijven herdenken van oorlog en de betekenis daarvan voor de vrede.

De lezing vindt plaats in de ruimte waar de tentoonstelling opgesteld is, zodat die voor of na de lezing kan bekeken worden. De tentoonstelling kan op andere dagen enkel bezocht worden in het kader van een bezoek aan het Fort.

Rob Troubleyn
ere -luitenant-kolonel, expert WOI en medewerker van het kenniscentrum In Flanders Fields
UPV lid:
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:

i.s.m. Vrijzinnig Willebroek en de Vrienden van het Fort