Klimaatateliers

do 24 sep 2020 19:00
Code: 
nj20 46
Reeks: 
Climate Birds
Type: 
Workshop

Are you a lovebird for climate? Wil jij ook je eigen ecologische voetstap (blijven) verkleinen, maar zie je soms de bomen door het bos niet meer? Of denk je dat het een druppel in de oceaan is? Dan zijn de (GRATIS!) ateliers van ‘Climate Birds’ iets voor jou. Tijdens 4 workshops word je geïnspireerd, versterkt en geïnformeerd met praktische tips van experten en prikkelende voorbeelden van sprekers die het zélf over een andere boeg gooiden.

Dit is de kick-off van het trajectt. Klimaatfotojournalist Philippe Reynaers bijt expositiegewijs de spits af. Hij fotografeerde in 2019 de klimaatbetogingen en houdt het klimaatdebat zo in de actualiteit. Wat is er van hen geworden en volgt het beleid?

Samuel Helsen wou als kleine jongen weerman worden. Die passie leidde hem naar de KULeuven, waar hij nu (smeltende) gletsjers op Antarctica onderzoekt. Als klimatoloog stelt hij luidop vragen aan het beleid én aan jou, discussie is zijn modus operandi.

Afsluiten doen we met klimaat-impactor en zero-waster Anne Drake. Zelf ooit werkzaam in de verpakkingsindustrie, gooide ze haar leven om en richtte ‘Ecologie op hoge hakken’ op. Haar motto? Ecologisch leven, zonder in te boeten aan comfort en stijl. Alle deelnemers krijgen dan ook een ecologische goodiebag om thuis zélf aan de slag te gaan.

Je kunt het event live meevolgen op ons YouTube-kanaal. Hiervoor hoef je niet in te schrijven.

Samuel Helsen
klimatoloog KULeuven
Anne Drake
auteur "Ecologie op hoge hakken"
UPV lid: 
0
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel: 
0
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 
0
Anderen: 
0

Locatie: Muntpunt Grand Café - Leopoldstraat 2 - 1000 Brussel
Gratis deelname, inschrijven verplicht. Opgepast, er zijn maar 8 tafels beschikbaar. Boeken doe je per tafel: jij en jouw bubbel. Die bubbel moet minimum uit 2, maximum uit 4 mensen bestaan.