Ingrid Vander Veken: Zwijgen, een verhaal over oorlog en liefde

zo 18 nov 2018 11:00
Literaire apero's op zondag i.s.m. het Willemsfonds, Vrijzinnig Mechelen, De Zondvloed en VC De Schakel
Evenement

Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels lijkt op haar moeder ? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig was uitgewist? De geheimen uit haar kindertijd voeren de auteur naar wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar. Een precieus boek over waarheid en leugen, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt.

Ingrid Vander Veken
Schrijfster (ook van kinderboeken). Meer info op www.ingridvanderveken.be
UPV lid:
gratis
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
gratis
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:
gratis

Boekhandel De Zondvloed zorgt ervoor dat "Zwijgen" ter plaatse te koop is. Zo kan je je boek meteen laten signeren door de schrijfster.