Homo Roboticus in Brugge

ma 06 mei 2019 13:00
Code: 
vj19 36
Reeks: 
Homo Roboticus on tour
Type: 
Evenement

Spitstechnologie doet onze leefwereld in sneltempo evolueren. De combinatie van robotica en artificiële intelligentie boort een schijnbaar eindeloos aanbod van nieuwe mogelijkheden aan, van zelfrijdende auto’s tot en met seksrobots en killerbots. Net zoals de industriële revolutie 200 jaar geleden zal ook deze technologische revolutie onze samenleving drastisch veranderen op alle mogelijke vlakken.

Maar hoe past de mens in deze technologische (r)evolutie? De VUB stelt de aandacht voor de mens in de technologie centraal. Meer dan 30 VUB-professoren en onderzoekers uit alle mogelijke faculteiten zijn met die vraag aan de slag gegaan en hebben vanuit hun discipline bestudeerd hoe technologie verder ten dienste van de mens kan evolueren. Het Homo Roboticus-project leverde een heleboel boeiende onderwerpen, vragen en dilemma’s op. Homo Roboticus is een wetenschapsevent waarin de VUB-experten hun inzichten delen met en aftoetsen bij een breed publiek: jonge mensen die op het punt staan van hun weg richting toekomst te kiezen en daarnaast alle nieuwsgierigen die willen weten wat de toekomst brengt.

Hoever staan we, waar gaan we naartoe en wat betekent dat concreet voor onze samenleving en voor jou? En hoe zien jullie dat? Met verrassende mini-lezingen en demonstraties bieden de VUB-experten niet alleen kennis aan, maar ook stof tot nadenken en debat. Homo Roboticus on tour daagt scholen en nieuwsgierige, kritische mensen van alle leeftijden uit om te komen luisteren, kijken, denken en in debat te gaan in Brussel, Hasselt, Brugge en Turnhout.

Scholen kunnen hier inschrijven.

 

Locatie:

Stadsschouwburg Brugge - Vlamingstraat 29 - 8000 Brugge
 

Prof. dr. Michel Maus
VUB-denktank Poincaré
Shirley Elprama, Ellen Roels, Greet Van de Perre,...
m.m.v. prof. dr. Van Bendegem, prof. dr. ir. Bram Vanderborght,...

Schrijf snel in, maar annuleer tijdig als je bij nader inzien niet kan komen. Het aantal plaatsen is beperkt en we willen dat zoveel mogelijk mensen dit uniek evenement kunnen bijwonen!