Heupartrose, wat nu?... mogelijkheden van moderne heupprotesen

ma 17 okt 2016 14:00
nj16 dr03
Dokter, mag ik u wat vragen? - Najaar 2016

Heupaandoeningen in het algemeen en heupartrose, in het bijzonder, zijn zeer frequent voorkomende problemen bij de algemene bevolking. Intensief sporten, obesitas en een verouderende bevolking, zijn hier niet vreemd aan. Bij het vaststellen van beginnende heupartrose wordt meestal een niet-chirurgische behandeling opgestart. Bij falen van deze behandeling kan het plaatsen van een heupprothese overwogen worden.

In deze lezing worden verschillende soorten heupprothesen, met hun voor- en nadelen, besproken.
Er wordt ingegaan op de problemen waarmee een patiënt met een heupprothese kan geconfronteerd worden en mogelijke oplossingen hiervoor worden besproken. Ook de functionele resultaten en beperkingen, die gepaard gaan met een heupprothese, zullen worden toegelicht.

ism Partena Ziekenfonds

Prof. dr. Thierry Scheerlinck
Dienst orthopedie en traumatologie UZ Brussel

Auditorium Kiekens - UZ Brussel