Het familie-epos Wilde Zwanen van Jung Chang

za 04 mei 2019 11:00
Verboden boeken

Toen in 1992 de Nederlandstalige vertaling “Wilde Zwanen. Drie dochters van China” van de Chinees-Britse schrijfster Jung Chang verscheen, gooide die hoge ogen. De vlot leesbare roman bestond uit het autobiografisch verhaal van de schrijfster, dat van haar moeder als partijfunctionaris onder het communistisch bewind en haar grootmoeder als concubine van een generaal in het feodale China. Daarmee omspande de bestseller de turbulente Chinese geschiedenis van het begin van de 20ste eeuw tot het einde van de Culturele Revolutie in 1976. Meer dan vijftien miljoen exemplaren verschenen in maar liefst 40 talen… maar niet in China, waar de roman toen niet officieel mocht worden uitgegeven. Sinologe Els Hedebouw (KUL) plaatst het werk binnen het genre van de Chinese littekenliteratuur en zoomt in op de Chinese geschiedenis en maatschappij die Zhang Rong (de echte naam van de schrijfster) beschrijft en op enkele aspecten van de Chinese censuur.

Els Hedebouw
Sinologe KUL
UPV lid:
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:

€ 2 Paspartoe MIA