28 apr 2016 14:00
ONTWIKKELINGSSAMENWERKING
Interactief

Na het betoog van onze federale minister is het nu tijd voor reflectie. We smolten het voorziene tweeluik samen tot één kritische, interactieve sessie.

Helpt hulp? En enkele grote dilemma’s van de internationale ontwikkelingssamenwerking.
Wat zijn de motieven van ‘de westerse weldoener’? Welke beelden komen tot bij ons en wat doen ze met ons?
Wat zijn gekende en minder gekende nevenwerkingen en valkuilen van internationale solidariteit? Zijn kleine burgerinitiatieven altijd te verkiezen boven gouvernementele, bilaterale interventies?
Wat kunnen we en moeten we doen als mens, burger en natie en wat niet? Welke initiatieven zijn dan prioritair, doeltreffend en duurzaam?

Frank Verstraeten van het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) werpt aan de hand van zijn expertise enkele kritische vragen op en begeleidt aan de hand van enkele cases de gezamenlijke reflectie.

Studenten, Personeel, Alumni van de VUB, Lid VKP, werkzoekende: €1 (op vertoon van -pas)
Lid UPV: 7 euro
Normaal: 8,5 euro