Fysica en chemie in de keuken

wo 14 mrt 2018 14:00
Code: 
vj18 20
Reeks: 
Wetenschap in huis
Type: 
Workshop

In de keuken is warmteoverdracht een sleutelbegrip. Door gebruik te maken van de warmte die opgewekt wordt door bv. een inductiekookplaat of een microgolfoven kunnen mensen voedsel garen. Hoe de productie en de overdracht van warmte precies verloopt, komen we tijdens deze workshop te weten.

Al gauw zal duidelijk worden dat fysica en chemie niet weg te denken zijn uit de keuken.

Als toetje van deze interactieve demonstratie maken we kennis met de verfrissende eigenschappen van vloeibare stikstof door er zelf een lekker roomijsje mee te maken.

Breng nadien vrijblijvend (en inclusief de prijs) nog een bezoek aan het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen!

 

Afbeelding © WikiCommonsWonderlane

Gids
Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen

DEELNAME

€8 Basisprijs // €3 (UPV-leden)
25 personen // Duur: 1u30

LOCATIE

Science Museum, Campus Sterre (S30), UGent
Krijgslaan 281
9000 Gent

Op de kaart