Fototentoonstelling ARMOEDE DOOR KINDEROGEN

vr 18 mrt 2016 13:00
Code: 
vj16
Type: 
Bezoek met uiteenzetting

Momenteel loopt er op verschillende locaties in het Brusselse een fototentoonstelling, getiteld ARMOEDE DOOR KINDEROGEN.

In basisscholen, gelegen in stadsbuurten met veel armoede, werden kinderen uitgenodigd om met ter beschikking gestelde fotoapparaatjes beelden te maken van mensen en dingen die ze belangrijk of mooi vonden, dààr waar ze leefden. Dat leverde soms onhandige, dikwijls ontroerende foto’s op. De kinderen fotografeerden geen armoede, maar intens leven: hùn leven! Als bezoeker zal u mogelijks de armoedige omstandigheden opmerken, maar de kinderen zelf hebben er dikwijls een dosis fierheid en welkome zelfbevestiging aan over gehouden. Dit rijke materiaal confronteren we met de visie van beroepsfotografen, die vanuit hun sociale bewogenheid de aandacht willen vestigen op de vele aspecten van armoede en sociale achterstelling: de sporen die het op mensen nalaat, troosteloze omgevingen, maar soms ook (onverwachte) schoonheid.

Meer info: http://upv.vub.ac.be/prikbord/expo-armoede-door-kinderogen-verschillende...

De Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek (Gebouw D, 1e verdieping) is er daar één van. In samenwerking met het huisvandeMens Brussel en Uitstraling Permanente Vorming vzw reserveerden we voor jullie (studenten, personeel, UPV-leden,…) alvast drie rondleidingen:

> Een lunch-rondleiding op vrijdag 18/3 om 13:00
> Een filosofische wandeling op maandag 18/4 om 10:00
> Een afterwork-rondleiding op woensdag 27/4 om 16:00

Hierbij GRATIS aansluiten of een ander (groeps-)moment voorstellen? Geef een seintje via expo@vrijzinnigbrussel.be of 02 242 36 02.

Houdt u ook alvast de datum van de FINISSAGE (receptie en debat) vrij? Die gaat door op 10 mei om 18:00 in de Erasmushogeschool Brussel.

Armoede door Kinderogen is een samenwerking tussen huisvandeMens Brussel, Vrije Universtiteit Brussel, Erasmushogeschool Brussel, UZ Brussel, Agorakring en UPV vzw. Uitgebreide info vind je in deze pdf.