Expo MUHKA: Van Broodthaers tot Braeckman

do 02 feb 2017 11:30
Belgische Kunst
Uitstap

Van Broodthaers tot Braeckman. Fotografie in de beeldende kunst in België toont aan de hand van representatieve voorbeelden hoe het medium fotografie zijn intrede deed in het domein van de beeldende kunst in België en hoe het tussen de jaren 1960 en 1990 evolueerde tot een zelfstandig artistiek medium.

De tentoonstelling opent met het fotografisch werk van drie pioniers van de conceptuele kunst in België, Marcel Broodthaers, Jacques Charlier en Jef Geys. Vervolgens komt de doorbraak van het fotoconceptualisme in België aan bod via het werk van Jacques Lennep, Jacques Louis Nyst, Jacques Lizène, Philippe Van Snick en Danny Matthys. Ten slotte wordt de overgang getoond van fotoconceptueel werk naar het fotografische tableau en de groeiende vermenging van fotografie en schilderkunst aan de hand van het oeuvre van Lili Dujourie, Jan Vercruysse, Ria Pacquée, Liliane Vertessen en Dirk Braeckman.

Nederlandstalige gids
Muhka
UPV lid:
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:

Max. 15

Je hebt de mogelijkheid om na het bezoek van de tentoonstelling het museum te verlaten (voor een middagmaal) en in de namiddag te genieten van de permanente collectie.

Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen