Een transhumane ethiek: naar een verbeterde mensheid?

22 nov 2016 15:00
De ratio voorbij

Een leven van oneindige duur: utopie of nachtmerrie? Wat vaststaat, is dat de levensverwachting nog steeds toeneemt onder invloed van nieuwe technologieën en regeneratieve geneeskunde.

Leidt de kunstmatige toename van het menselijk prestatievermogen tot een verbeterde mens? Reflectie hierover dringt zich op; technologische veranderingen, evenals hun industriële toepassingen, volgen elkaar in een steeds hoger tempo op.

De nanotechnologie, biotechnologie, kunstmatige intelligentie en cognitieve wetenschappen versterken elkaar wederzijds. Dit leidt tot een convergentie met radicale metamorfosen, waarvan de implantatie van geheugen in de hersenen een voorbeeld is.

In samenwerking met het huisvandeMens Brussel en met steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel

Prof. dr. Charles Susanne
Antropology ans Human Genetics, ULB