Een ontdekkingstocht van kelders tot zolder in de KVS

02 nov 2016 14:00
Code: 
nj16 18
Reeks: 
Brusselse Cultuurhuizen
Type: 
Bezoek met uiteenzetting

In 1883 geeft burgemeester Charles Buls architect Jan Baes de opdracht om een oud wapenmagazijn om te bouwen tot een theaterzaal. De ontwerper kiest ervoor geïndustrialiseerde materialen zichtbaar te maken en schakelt zijn broer in voor weelderige muur- en plafondschilderingen.

Tijdens de renovatiewerken in 1999 en de start van een nieuwbouw aan de Arduinkaai verhuist de KVS tijdelijk naar de bottelarij in Molenbeek. Architect Verliefden ontfermt zich over de nieuwe zaal De Bol, opgevat als een gebouw
binnen het gebouw.

Vandaag beschikt het Brusselse stadstheater over drie speelplekken: de Bol als de gerestaureerde zaal van
de schouwburg aan de Lakensestraat, de Top als polyvalente ruimte net onder het glazen dak van de schouwburg en de Box;
een black box met een wegneembare tribune die is ondergebracht in het volledig nieuwe gebouw aan de Arduinkaai.

Gids
Gidsenvereniging KOREI vzw

LOCATIE

Onthaal KVS
Arduinkaai 9
1000 Brussel

Meer info

DEELNAME

Lid UPV: 6 euro*

Werkzoekenden, studenten: 6 euro*

Personeel en alumni Vrije Universiteit

Brussel, VKP VUB-EhB-UZ: 6 euro*

Anderen: 9 euro

*op vertoon van ledenkaart, bewijs

Max. aantal deelnemers: 20

Inschrijven voor: 17 oktober 2016