Duurzame mobiliteit en compacte stedelijkheid

09 mrt 2017 14:00
Stedenbouwkundige Ingrepen
Als hoeksteen van maatschappelijke en economische integratie is mobiliteit van burgers enerzijds, en de toegankelijkheid van stedelijke functies een precair gegeven. Vaak wordt - getuige de voor de hand liggende nadruk op de fileproblematiek in en rond stedelijke agglomeraties -het mobiliteitsvraagstuk echter herleid tot de enge notie van ‘verkeersstromen’.

In deze sessie wordt mobiliteit echter breder gekoppeld aan dynamieken van (ongelijke) bereikbaarheid en aan de sturende rol van de ruimtelijke structuur binnen een bepaald territorium op het mobiliteitsvraagstuk. Duurzame mobiliteit is in dat perspectief evenzeer een planningsvraagstuk waarbij men op zoek gaat naar compacte stedelijkheid op basis van verwevenheid van functies.

De sessie doet beroep uit voorbeelden uit de internationale literatuur en doorgedreven onderzoek binnen de Vlaamse en Brusselse context.

In samenwerking met Oudstudentenbond VUB

Geannuleerd