Den bak? Het kan iedereen overkomen

vr 23 okt 2020 19:30
Huizen on Tour
Evenement

Huizen on Tour is een gespreksavond rond een toekomst- en oplossingsgerichte strafuitvoering. Marijn Devalck luistert de avond op met jailsongs van o.a. Johnny Cash.
Er is dringend een alternatief nodig voor onze huidige Belgische gevangenissen. Daarover is men het doorgaans eens. De kerntaak van een gevangenis is de gevangene individueel en veilig voorbereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Zonder herval of recidive dus. En daar wringt het schoentje.
Huizen on Tour ~ een initiatief van Vzw De Huizen / Les Maisons asbl ~ zet kracht bij de overtuiging dat we dringend werk moeten maken van een nieuw soort detentie in België, in de vorm van detentiehuizen en betere omkadering van herstel en re-integratie.
Verschillende sprekers werpen elk vanuit hun achtergrond een blik op deze maatschappelijke uitdaging:
- Hans Claus, gevangenisdirecteur en bezieler Vzw De Huizen / Les Maisons asbl
- Liga voor Mensenrechten
- Moderator - Forum voor herstelrecht en bemiddeling
- Helene De Vos, criminologe en Europese coördinator Rescaled buurtbajesen
- Manu Pintelon: Criminoloog en Belgisch coördinator Rescaled buurtbajesen
... er volgen nog namen

Marijn Devalck en band luisteren de avond op met jailsongs. Op het einde van de avond volgt een gesprek met het publiek.
Huizen on Tour is een initiatief van Vzw De Huizen / Les Maisons asbl. Deze editie is in samenwerking met Vormingplus MZW, UPV Wetenschapspopularisering, Unie der Zorgelozen en het Humanistisch Verbond, en kadert binnen Rondom Prison.

Met o.a. gevangenisdirecteur en bezieler De Huizen Hans Claus, criminologe Helene De Vos, Europese coördinator Rescaled buurtbajesen Manu Pintelon
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
2,5
Anderen:

Locatie: Unie der Zorgelozen - Pluimstraat 7 - 8500 Kortrijk
Deelnameprijs: € 5 (€ 2 studenten)
Inschrijven op https://www.vormingplusmzw.be/huizen-tour-0?fbclid=IwAR0TuiigEdfpaLWXMZL...

Activiteiten in dezelfde reeks