De wereld van fotonica belicht: bezoek aan Photonics Innovation Center

wo 17 mei 2017 14:00
Code: 
vj17 46
Reeks: 
Wetenschapskaravaan VJ2017
Type: 
Bezoek met uiteenzetting

De wereld van fotonica belicht

bezoek aan Photonics Innovation Center

 

17 mei 2017 - 14-17u

VUB B-PHOT Brussels Photonics is een expertise centrum in fotonica dat zich toelegt op industrieel, toegepast en fundamenteel onderzoek om ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling van innovatieve toepassingen in domeinen als gezondheidszorg, groene energie, ICT, ruimtevaart en industrie 4.0.

Het VUB Photonics Innovation Center, opgericht in 2013, huist hoogtechnologische platformen voor micro-optisch ontwerp, voor een​​ geavanceerde polymeer prototyping lijn met onder meer ultra-precisie diamanten tooling, hot embossing, laser welding en 3D laser lithografie.

Met het gespecialiseerde micro-optische centrum inclusief een clean room en een volledig uitgeruste technologiehal, biedt VUB B-PHOT onderzoekspartners en bedrijven een volledige value chain aan.  Dit totaalconcept start van de ontwikkeling van materiaal en gevolgd door optische modellering, optische karakterisering, rapid prototyping, low-cost low-volume replicatie tot proof-of-concept demonstratie van micro-optische modules voor de integratie van fotonica.

De bezoekers van het Photonics Innovation Center worden ondergedompeld in de toekomst van fotonica. Prof. Dr. Ir. Hugo Thienpont, directeur B-PHOT en vice-rector Innovatie & Valorisatie, vertelt over het enorme potentieel waarmee fotonica toekomstige maatschappelijke uitdagingen kan beantwoorden.

Verder komen tijdens de rondleiding in de technologiehal de verschillende facetten van onderzoek aan bod. Prof. Dr. Ir. Michael Vervaeke licht de actuele onderzoeksopstellingen aan u toe.

Voor meer informatie, kunt u al even op onze website kijken of een eerste indruk krijgen via deze video

 
Volzet
verschillende sprekers

LOCATIE

Photonics Innovation Centre | Vollezelestraat 46 | 1755 Gooik

HOE er te geraken?

MET DE TREIN
We zouden willen carpoolen vanaf het treinstation van DenderleeuwAfspraak om 13:10 aan de achterkant van het station (de trein vanuit Brussel komt in Denderleeuw aan om 13:06)

MET DE WAGEN?
Stel je hier kandidaat er vermeld het aantal beschikbare plaatsen in je wagen!
Of ontmoet ons ter plaatse rond 13:50 te Gooik.