De Vrijmetselarij gisteren en vandaag: nog steeds onbekend en onbemind

06 dec 2017 19:30
Vrijmetselarij

Wanneer de vrijmetselarij in het nieuws komt, is dat meestal met een negatieve ondertoon: in het beste geval een ietwat folkloristische serviceclub of een verlengstuk van de vrijzinnigheid, meestal als een in ontoegankelijke oorden complotterend en duister orgaan dat er op uit is de macht te verwerven. De vrijmetselarij is niets van dat alles. Het is integendeel een filosofisch en ethisch genootschap van vrije mannen en vrouwen dat binnen een afgesproken ‘ritueel’ kader nadenkt over de samenleving en haar leden aanspoort het goede te doen. Jacky Goris, maakt de deelnemers wegwijs in het gedachtengoed en de werkwijze van de (Belgische) vrijmetselarij.

€1* (werkzoekenden, studenten, personeel & alumni VUB, VKP VUB-EhB- UZ) // €7* (UPV-leden) // €8,5 (anderen) *op vertoon van ledenkaart, bewijs

Jacky Goris
Algemeen Directeur Scholengroep Brussel, gewezen Grootmeester van het GrootOosten van België

VOC Vilvoorde