De verkenning van het onzichtbare heelal: in de voetsporen van Albert Einstein

di 27 mrt 2018 10:00
Wetenschappers en hun idolen

Zwarte gaten met massa’s van meer dan een miljard keer de massa van de zon versnellen deeltjes tot snelheden die bijna de lichtsnelheid evenaren en laten tevens een verscheidenheid aan relativistische effecten zien.

De geproduceerde deeltjes kunnen op Aarde worden waargenomen en ook was er in 2015 de eerste observatie van gravitatiegolven die de belangrijke voorspelling van Albert Einstein uit 1915 bevestigde.

Het IceCube neutrino observatorium op de Zuidpool en de LIGO gravitatie detector in de VS verschaffen ons informatie over processen die zich afspelen in de verste uithoeken van het heelal.

Deze activiteitenreeks maakt deel uit van konekt.brussels

Afbeelding Einstein © WikiCommonsDrdoht

Prof. dr. Nick Van Eijndhoven
vakgroep Fysica, VUB

Zaal Mezzanine
Ravensteingalerij
Ravensteinstraat 18

Op de kaart

Vanuit het  treinstation van Brussel-Centraal ben je er in een oogwenk; als je in de grote hal met je gezicht naar de loketten staat, sla dan rechts de gang in om via de eerste trap die je tegenkomt, rechtstreeks uit te komen in de galerij!

€1* (werkzoekenden, studenten, personeel & alumni VUB, VKP VUB-EhBUZ)
€7 (UPV-leden)
€8,5 (anderen)