De politisering van het Europees handelsbeleid

di 13 nov 2018 14:00
Europese Unie - i.s.m. The Institute for European Studies (VUB)

Na het maandenlang en massaal protest tegen TTIP en CETA lijkt het nu windstil rond de handelsverdragen met de VS en Canada. Die zijn nog niet geratificeerd, onder meer door de politisering van het handelsbeleid sinds de onderhandelingen over TTIP in 2013 begonnen. Prof. dr.  Ferdi De Ville - Centrum voor EU-studies (UGent) en co-auteur van “TTIP: De waarheid over het Trans-Atlantisch Handels- en Investeringsverdrag” – schetst hoe het Europees handelsbeleid tot stand komt en door de tijd evolueerde. Hij geeft ook een update: heeft de EU gereageerd op de bezorgdheid van burgers, middenveld, bedrijven en politici?

Nog meer weten over die omstreden handelsverdragen? In onze reeks "België veroordeelt/d" vind je nog een andere verrassende invalshoek daarop. Ga hier eens kijken!

Prof. dr. Ferdi De Ville
UGent
UPV lid:
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:

€ 2 Paspartoe MIA