De onzichtbare elegantie van de wetten van Maxwell

di 13 mrt 2018 10:00
Wetenschappers en hun idolen

Ongeveer 150 jaar na de publicatie van A Dynamical Theory of the Electromagnetic Field van James Clerk Maxwell (1865), werd ons begrip van de interactie van licht met materie opnieuw getransformeerd. Inderdaad, transformatieoptica maakt het mogelijk om licht te manipuleren met behulp van instrumenten en Einstein’s algemene relativiteit.

In combinatie met de uitvinding van metamaterialen opent deze theorie een schat aan nieuwe mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren.

De ontwikkeling van de onzichtbaarheidsmantel is misschien wel het beste voorbeeld van deze doorbraak.

Deze activiteitenreeks maakt deel uit van konekt.brussels

Afbeelding Maxwell © WikicommonsSoerfm

Prof dr. Vincent Ginis
vakgroep Fysica, VUB

Zaal Mezzanine
Ravensteingalerij
Ravensteinstraat 18

Op de kaart

Vanuit het  treinstation van Brussel-Centraal ben je er in een oogwenk; als je in de grote hal met je gezicht naar de loketten staat, sla dan rechts de gang in om via de eerste trap die je tegenkomt, rechtstreeks uit te komen in de galerij!

€1* (werkzoekenden, studenten, personeel & alumni VUB, VKP VUB-EhBUZ)
€7 (UPV-leden)
€8,5 (anderen)