De nieuwe voedseldriehoek: waarom, en hoe?

ma 05 mrt 2018 14:00
vj18 dr04
Dokter, mag ik u wat vragen? 2018

Want gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – in de voedingsdriehoek.

Met de nieuwe voedingsdriehoek wil het Vlaams Instituut Gezond Leven richtlijnen geven die op lange termijn voor iedereen haalbaar zijn. En die ervoor zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een realistisch en duurzaam model dat perfect past in de Vlaamse eetcultuur. Aan de hand van de voedingsdriehoek wil het Vlaams Instituut Gezond Leven bovendien niet alleen vertellen wat je best eet om gezond te zijn, maar ook hoe je dat precies doet.

Tijdens dit infomoment zal ingegaan worden op gezonde voeding: waarom krijgen we zoveel tegenstrijdige berichten in de media te horen, en wat is nu nog goed voor ons en wat niet? De nieuwe voedingsdriehoek zal hierbij toegelicht worden: de visie die aan de basis ligt, de figuur zelf, en ten slotte enkele concrete wat- en hoe- boodschappen over hoe we gezond kunnen eten.

Afbeelding ©Vlaams Instituut voor Gezond Leven

Vickà Versele
Projectmedewerker Voedingsdriehoek

Auditorium Kiekens - UZ Brussel