De haat- en liefdeverhouding met justitie

11 feb 2016 14:00
VERTROUWEN IN JUSTITIE

Jan Nolf maakt zich zorgen om de frustraties over justitie. Ze zorgt voor nachtmerries over procedurefouten, voor boosheid over vertragingen en voor verbittering over onrecht. Is het wel juridisch correct, dan wordt het niet altijd als ‘rechtvaardig’ beschouwd.

De spreker was 10 jaar lang advocaat en bijna 25 jaar vrederechter. In 2011 nam hij ontslag uit protest. Sindsdien is hij actief als columnist voor o.a. Knack & LeVif/L’Express, De Morgen, De Tijd, De Standaard, De Juristenkrant en VRTDeRedactie.be. Hij geeft ook duiding in reportages.

Eind augustus 2014 kwam een storm van verontwaardiging los toen bleek dat het Europees Netwerk van Hoge Raden van Justitie Jan Nolf had op de lijst had gezet als een gevaar voor justitie. Zij kwamen snel op hun stappen terug. Maar het toont aan dat zijn kritische analyses de Belgische Hoge Raad voor Justitie duidelijk nerveus maken.

DEELNAME PER VOORDRACHT
Studenten (alle), personeel en Alumni Vrije Universiteit Brussel + Lid VKP VUB-EhB-UZ: €1 (op vertoon van kaart)
Lid UPV: € 7
Anderen: € 8,5