De Europese islam is er vooral voor ongelovige Europeanen

do 13 okt 2016 10:00
Levensbeschouwing

Het lijkt een idee waarvoor de tijd gekomen is, want iedereen wil een Europese islam. Dat wil zeggen: de opiniemakers die in Europa een podium krijgen, hebben beslist dat ze de islam pas aanvaardbaar zullen vinden indien hij hervormd wordt naar het beeld en de gelijkenis van het geseculariseerde Europa, waarin de religie terechtgekomen is.

“Wij” willen aan het stuur zitten, zelfs als het gaat over een godsdienst waartoe we ons niet bekennen. Intussen vergeten we bewust hoe ingewikkeld culturele aanpassingsprocessen zijn.

In samenwerking met het huisvandeMens Brussel en met steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel

Dhr. Gie Goris
Hoofdredacteur Mondiaal Magazine

UPV vzw