BXL-WALK: Tussen voetgangerszone en kanaal.

14 mrt 2017 14:00
Wijkwandelingen
Uitstap
Het Brusselse stadscentrum is in volle verandering. Twee stadsprojecten zijn van een grotere omvang dan anderen. De Brusselse kanaalzone is één van de meest dynamische reconversiegebieden in de stad en een voorbeeld van postindustriële herontwikkeling.

Er wordt sterk geïnvesteerd in publieke ruimte, woningen, voorzieningen en een meer duurzame economie. Daarnaast vinden we de nieuwe Brusselse voetgangerszone (50ha), aanleiding tot veel
debat en controverse. Welke uitdagingen stellen deze projecten aan de functies van een hoofdstedelijke stadscentrum?

Wandelend door straten met kaarten onder de arm, plaatsen we de uitdagingen voor de stad in een bredere demografische en socio-economische context, en blikken op pistes voor stadsbeleid en ruimtelijke planning.

dr. Sofie Vermeulen
Stadsstudies en -planning
UPV lid:
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
Anderen:

Beurs van Brussel
Anspachlaan/Beursplein
Op de kaart

Afspraakplaats
Aan de trappen van het Beursgebouw