Bezoek aan het planetarium: lezing en projectie

11 okt 2017 13:30
Achter de schermen (NJ2017)
Bezoek met uiteenzetting

Het Heelal: een wereld met knallers
Volgens de meest gangbare theorie begon ons heelal zelf met een oerknal, de Big Bang. Maar er zijn in dat heelal nog veel andere gewelddadige ‘exotische’ processen aan de gang. Bijna allemaal worden ze gedicteerd door de alomtegenwoordige zwaartekracht: botsingen van melkwegstelsels, in elkaar draaiende zwarte gaten en supernova’s. Door het ontrafelen van hun krachtige energetische boodschappen krijgen we inzicht in wat er daar gebeurt. We bekijken ook of dit gevaar oplevert voor het leven hier op Aarde.

Violent Universe
Een voorstelling vol razernij! De nieuwe indrukwekkende 360° projectie van het Planetarium stort u midden tussen ontploffende sterren, botsende sterrenstelsels en allesvernietigende asteroïden. Het leven in het heelal is alles behalve een rustig voortkabbelende rivier… Bereid je voor om gedurende 40 minuten omver geblazen te worden.

Foto Planetarium: (c)Zombie Le Chuck

J.P. De Grève
Vakgroep Fysica, Onderzoeksgroep astronomy and astrophysics, Vrije Universiteit Brussel

Boechoutlaan 10