Bezoek aan Health House: beleef het ziekenhuis van de toekomst!

ma 19 okt 2020 14:00
Code: 
nj20 dr04
Reeks: 
Dokter, mag ik u wat vragen?
Type: 
Bezoek met uiteenzetting

Hoe zullen onze ziekenhuizen er in de toekomst uitzien? Zijn het nog steeds die grote instellingen waar iedereen terecht kan of gaan we eerder naar kleinere, gespecialiseerde zorgcentra? Gaat de technologie ervoor zorgen dat de zorg zich van het ziekenhuis meer verplaatst naar de vertrouwde thuisomgeving? Bijvoorbeeld het monitoren van iemand die zwanger is of een patiënt met diabetes. Wat is de rol van artificiële intelligentie in ons toekomstig zorgsysteem? Hoe gaan we onze toekomstige dokters, therapeuten en verpleegkundigen opleiden? Hoe gaan we VR en AR mee implementeren in het ziekenhuis? Welke relatie bouwen we als patiënt op met onze dokter of noemen we hen voortaan gezondheids-coaches? Spreken we nog over individuele begeleiding of zullen we voortaan opgevolgd worden door een gezondheidsteam? Deze en nog veel meer vragen worden in een interactieve verhaallijn gevisualiseerd bij Health House

Over Health House
Health House heeft een nieuw concept van ‘experience-center’ ontwikkeld, dat gebaseerd is op de kracht van visualisatie, beleving, en digitale storytelling. Health House bezoekers krijgen een indrukwekkende verzameling van medische spitstechnologie te zien. Zo staat er een digitale dissectietafel waarop je een lichaam driedimensionaal kan onderzoeken. Of leer je er meer over de medische toepassingen van 3D-printing. Of kan je er voor de ultieme virtual reality ervaring  gaan en binnentreden in het menselijk brein om te ervaren hoe een epileptische aanval tot stand komt en aanvoelt. Health House neemt haar bezoekers mee op een unieke trip doorheen de toekomst van de gezondheid en de zorg en biedt hen een beleving aan die ze niet snel zullen vergeten.
 

Geannuleerd
UPV lid: 
16
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel: 
16
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel: 
16
Anderen: 
20

Samenkomst bij de ingang van Health House - Gaston Geenslaan 11 - 3001 Leuven
Health House is uiteraard superalert ivm Covid-19 en zorgt ervoor dat alles voor de regels verloopt. Dus: kleinere groepen, open deuren, veel frisse lucht en beperkte tijd in dezelfde ruimte. Vergeet je mondmasker niet!