België veroordeelt: inleefspel De Wandeling

wo 17 okt 2018 14:00
België veroordeelt/d
Interactief

In dit bordspel kruip je in de huid van een gedetineerde in de gevangenis, die uiteraard graag zo snel mogelijk verder wil met zijn leven. Maar bij het uitzitten van je straf word je geconfronteerd met situaties, regels én willekeur waar gevangenen mee te maken krijgen. Het spel werd ontwikkeld door de Stichting Morele Begeleiding Gedetineerden (SMBG) en een begeleider van SMBG speelt de rol van gevangenisdirecteur. Nadien is ruimte voor vragen aan de begeleider. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven!

Onze debatreeks “Wat doet de gevangenis met een mens?” – telkens met experts: een (onderzoeks)rechter, een gevangenisdirecteur en een advocaat - gaat dieper in op deze thematiek. Ze doet dit academiejaar achtereenvolgens Brugge, Antwerpen, Hasselt, Gent, Vilvoorde en Brussel aan.

UPV lid:
2
Lid VKP VUB/EhB/UZ Brussel:
1
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
1
Anderen:
3

Deze activiteit is handig combineerbaar met het Achter de schermen-bezoek aan NASCI. Ook met het openbaar vervoer: Nasci ligt vlakbij treinstation Schaarbeek (zone Brussel), ons UPV-hoofdkwartier vlakbij station Etterbeek (ook zone Brussel) en tussen de twee locaties loopt tramlijn 92, zodat je zonder overstappen van de voormiddag- naar de namiddagactiviteit raakt. In de buurt van de VUB zijn een heleboel eetgelegenheden.