Astrofysica

do 07 okt 2021 19:30
Code: 
NJ21 H-K1
Reeks: 
De mens en het Universum
Type: 
Lezing

Alles in het heelal verandert en evolueert. Jean-Pierre De Greve is emeritus gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en doceerde astrofysica en wetenschapscommunicatie. Momenteel ontwikkelt hij het STEM-project, Astrolab, in een aantal landen in Afrika. Jean-Pierre De Greve raakt in deze lezing kort vier belangrijke thema’s aan in de relatie van de mens met de kosmos: de Big Bang theorie, knallende fenomenen in het heelal, de ruimtevaart en buitenaards leven. Jean-Pierre De Greve geeft met deze lezing het startschot voor de reeks ‘Mens en Ruimte’, waarin elk van deze vier thema’s verder zullen worden verdiept. Mis deze boeiende inleiding niet!

 

 

Jean-Pierre De Greve is emeritus gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en was Vice-rector Internationale Relaties in de periode voor zijn emeritaat. Hij doceerde astrofysica en wetenschapscommunicatie en stond aan de wieg van de Vlaamse Wetenschapsweek. Momenteel ontwikkelt hij het STEM-project, Astrolab, in een aantal landen in Afrika. Daarnaast is hij gewezen voorzitter van het Humanistisch Verbond Mechelen en is  o.m. organisator van de voordrachtenreeksen ‘Wetenschap is TOP!’ en ‘Kritisch Kijken naar Kennis Maken’.

Locatie:

Uitstraling Permanente Vorming vzw
Pleinlaan 5 niv. 5
1050 Brussel

Inschrijving (gratis, maar verplicht) gebeurt via mail naar upv@vub.be of een telefoontje (tijdens kantooruren) naar T 02 614 82 22.
Voor meer informatie: upv@vub.be, T 02 614 82 22 (tijdens kantooruren).