Achter de schermen van de Verbeke Foundation

di 27 apr 2021 10:30
Achter de schermen
Bezoek met uiteenzetting

Ook zo geïntrigeerd door deze locatie van het populaire VIER-programma "Stukken van Mensen"? De Verbeke Foundation is het unieke geesteskind van kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke-Lens, die in 2007 in de voormalige loodsen van hun transportbedrijf en de terreinen errond een immens grote en uitzonderlijke expositieruimte inrichtten: een van de grootste privé-musea/galerijen voor hedendaagse kunst in Europa. Hun benadering is al even uitzonderlijk: de Verbeke Foundation kiest resoluut voor een naadloze symbiose van cultuur, natuur en ecologie. De kansen die ze geven aan jonge kunstenaars, de artiesten die ze aantrekken voor tal van grote en kleine tentoonstellingen en hun investeringen in bio-art - resulteren in een tentoonstelling die er elke dag anders uitziet, die groeit en evolueert. Een gids duidt het eigenzinnige werk en de geschiedenis van de verzameling, achteraf is er tijd en gelegenheid om iets te eten of te drinken (wel op voorhand bestellen!) en zelf nog eens door de collectie te struinen.

UPV lid:
16
Studenten (alle) en personeel Vrije Universiteit Brussel:
16
Anderen:
18

Locatie: Afspraak bij de ingang van de Verbeke Foundation - Westakker z/n - Kemzeke (zie plannetje, vertrouw niet blindelings op je gps!)